All for Joomla All for Webmasters

NDALIMI I BËRJES KURBAN PËR DIKË TJETËR PËRVEÇ ALLAHUT

. Posted in Eja në Islam.

Pin It

 

Therja kurban është adhurim dhe nuk bëhet për askënd tjetër përvese për Allahun e Lartmadhëruar. Allahu i Madhëruar thotë:

قُلْ إِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ لاَ شَرِيكَ لَهُ وَبِذَلِكَ أُمِرْتُ وَأَنَاْ أَوَّلُ الْمُسْلِمِينَ

Thuaj: “Në të vërtetë, namazi im, kurbani im, jeta ime dhe vdekja ime, i përkasin vetëm Allahut, Zotit të botëve. Ai nuk ka asnjë ortak. Kështu jam urdhëruar dhe unë jam i pari që i nënshtrohem Atij.” [1]

Nusuki: kurbani, adhurimi dhe haxhi im.

I Madhëruari thotë: “Falu dhe bëj kurban për Zotin tënd.”[2]

Transmetohet nga Ali bin Ebi Talib radijAllahu anhu se ka thënë: “I Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: “Allahu e mallkoftë atë person që bën kurban për tjetër kënd përveç Allahut!” [3]

Përgatiti: Unejs Sheme

Burimi Jetes

08.03.2016

 

 

 [1]Surja Enam, ajetet 162-163.

[2]Surja Keuther, ajeti2.

[3]Muslimi 1978.

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2021 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com

}); })(jQuery);