All for Joomla All for Webmasters

PESË SHTYLLAT E ISLAMIT

. Posted in Eja në Islam.

Pin It

 

Transmetohet nga Abdullah bin Umer, radijAllahu anhuma, se ka thënë:

“I Dërguari i Allahut,, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë:

 

بُنِيَ الْإِسْلَامُ عَلَى خَمْسٍ: شَهَادَةِ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَأَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ اللَّهِ، وَإِقَامِ الصَّلَاةِ، وَإِيتَاءِ الزَّكَاةِ، وَحَجِّ الْبَيْتِ، وَصَوْمِ رَمَضَانَ

 

“Islami është ndërtuar mbi pesë shtylla: dëshmia se nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përveç Allahut dhe se Muhamedi është i Dërguari i Allahut, falja e namazit, dhënia e zekatit, kryerja e haxhit dhe agjërimi i muajit të ramazanit.[1]

 

Përgatiti: Unejs Sheme

Burimi Jetes

23.04.2016[1]Buhariu me nr. 8 dhe Muslimi me nr. 16.

Shënim:Përmendja e haxhit para agjërimit të Ramazanit është në hadithin mutefekun alejhi, te Buhariu dhe Muslimi, ndërsa përmendja e agjërimit para haxhit është në një prej transmetimeve të Muslimit.

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2021 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com

}); })(jQuery);