All for Joomla All for Webmasters

Poema e besimit (Distiku 47)

. Posted in Poema e besimit.

Pin It

Fjala e autorit:

Në çdo fjalë të Zgjedhurin e vërtetoi

I pari që e përkrahu dhe e besoi

Në këto vargje lajmërohet se ai ishte i pari që u bë musliman. Nuk ka asnjë kundërshtim se ai ishte i pari nga burrat që e pranoi Islamin. Imam Buhariu na përcjell fjalët e Amarit (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) i cili ka thënë: “E pashë të Dërguarin e Allahut dhe me të ishin vetëm pesë njerëz, dy gra dhe Ebu Bekri.”

Autor: Taha Shejbani

Komentoi: Husein es Serraxh

Burimi i Jetës - 2007

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2020 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com

}); })(jQuery);