All for Joomla All for Webmasters

Poema e besimit (Distiku 50,51)

. Posted in Poema e besimit.

Pin It

Fjala e autorit:

Me forcën e shpatës ai i çliroi,

Shumë vende muslimane i lehtësoi

Ebu Bekër es Sidiku (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) luftoi kundrejt dezertueve (renegatëve), ndërsa në duart e Farukut, Allahu i Madhëruar çliroi Irakun, Shamin, Egjiptin dhe përhapi fenë Islame në to. Prej tij u trembën njerëzit  e u frikësuan popujt.

Ky është kuptimi  i vargjeve të tjera të autorit:

E shfaqi fenë e Allahut pas fshehtësisë,

E fiku njëherë e përgjithmonë zjarrin e idhujtarisë

 

Ndërsa me "zjarrin e idhujtarisë" autori ka për qëllim zjarrin e mexhusëve (zjarrputistëve) në Persi, të cilët në vend të Allahut të Madhëruar adhuronin zjarrin.

Autor: Taha Shejbani

Komentoi: Husein es Serraxh

Burimi i Jetës - 2007

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2020 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com

}); })(jQuery);