All for Joomla All for Webmasters

Poema e besimit (Distiku 53)

. Posted in Poema e besimit.

Pin It

Fjala e autorit:

E përgatiti ushtrinë e vobektë atë ditë me tërë pasurinë,

ia zgjeroi të Zgjedhurit dhe shokëve të tij xhaminë

 

Këtu flitet për ushtrinë e vobektë e cila doli në Tebuk. Përgatitja nga ana e tij e kësaj ushtrie ishte prej virtyteve të tij të larta. Në përmbledhjen e Buharit trasmetohet se Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) tha: “Kush e përgatit këtë ushtri të vobektë për luftë, ka xhenetin.” Kështu, ushtria u përgatit nga Uthmani.

Autor: Taha Shejbani

Komentoi: Husein es Serraxh

Burimi i Jetës - 2007

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2020 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com

}); })(jQuery);