All for Joomla All for Webmasters

CILAT JANË MËNYRAT PËR TË BISEDUAR ME NJË DJALË MUSLIMAN?

. Posted in FETVA.

Pin It

Me emrin e Allahut të Gjithëmëshirshmit, Mëshiruesit

Es-selamu alejkum ue rahmetullah!

Allahu me mirësitë, bekimet, paqen, mëshirën e Tij qoftë me ju!

Falënderimet i takojnë Allahut, Zotit të botëve, të Gjithëfuqishmit, të Gjithëpushtetshmit, të vetmit që i takon adhurimi.

Bekimet, dëlirësia, begatitë e Tij qofshin mbi të Dërguarin e fundit Muhamedin dhe mbi të gjithë ata që ndjekin dhe pasojnë rrugën e skicuar prej tij sa të jetë jeta.

E në vijim:

E  mora e-mail-in tuaj, në të cilin shkruhej:

“Cilat janë mënyrat apo metodat  për të biseduar me një djalë musliman (d.m.th.: ai zbaton rregullat e Islamit), sepse ai më pëlqen por nuk mund t’ia them drejtpërdrejt) e që janë të lejuara sipas parimeve  islame? Çfarë lutje duhet të bëj që Allahu të ma pranojë apo të ma lehtësojë pranimin e kësaj lutjeje.”

Përgjigjaime është:

1. Të jetë ose të jesh e shoqëruar;

2. Pa u veçuar vetëm për vetëm;

3. Dua - lutje të sinqertë Allahut dhe namazin e istihares.  

Ahmed Kalaja

Burimijetes.com

01.03.2009

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2021 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com

}); })(jQuery);