ÇFARË LLOGARITET AURET I GRUAS PËRPARA GRAVE?

. Posted in FETVA.

Pin It

Me emrin e Allahut të Gjithëmëshirshmit, Mëshiruesit

Es-selamu alejkum ue rahmetullah!

Allahu me mirësitë, bekimet, paqen, mëshirën e Tij qoftë me ju!

Falënderimet i takojnë Allahut, Zotit të botëve, të Gjithëfuqishmit, të Gjithëpushtetshmit, të vetmit që i takon adhurimi.

Bekimet, dëlirësia, begatitë e Tij qofshin mbi të Dërguarin e fundit Muhamedin dhe mbi të gjithë ata që ndjekin dhe pasojnë rrugën e skicuar prej tij sa të jetë jeta.

E në vijim:

E  mora e-mail-in tuaj, në të cilin shkruhej:

“Së pari, Allahu u dhëntë bereqet në punën që po bëni e inshallah mundi juaj finalizohet me xhenetul firdeus... Desha me pyet: a bën gruaja me ndejt pa shami e me u zbukuru edhe përpara grave tjera apo vetëm përpara grave të burrave të cilët i ka mahrem, siç përmendet ne suren NUR-31 dhe çka llogaritet auret i gruas përpara grave...?”

Përgjigjaime është:

Allahu na bashkoftë të gjithëve në xhenet !

Po, lejohet edhe përpara grave të tjera, përveç rastit kur dihet se mund të jenë të atilla që e cilësojnë te bashkëshortet e tyre. Në këtë kohë është dhe një problem tjetër, kamera e celulareve, prandaj duhet patur kujdes se njerëzit se marrin për të madhe ose e bëjnë thjesht për të shuar kureshtjen e dikujt ashtu siç mund të jetë dhe qëllimi i keq pas kësaj sidomos te njerëzit e pa edukuar me frikën prej Zotit.

Auret i gruas para grave është çdo gjë përveç vendeve të zbukurimit, krahët dhe deri te gjunjtë dhe pjesët e bizhuterive.

Kjo sipas fetvave të dijetareve. Allahu aelem.

Ahmed Kalaja

Burimijetes.com

14.03.2009

 

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2021 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com

}); })(jQuery);