All for Joomla All for Webmasters

A ËSHTË HARAM LYERJA E FLOKËVE ME TË ZEZË?

. Posted in FETVA.

Pin It

Pyetje: Unë jam 20 vjeç dhe flokët e mi janë thinjur ose janë zbardhur dhe kam 3 vjet që i lyej me këna të zezë. A është haram ajo që bëj unë? Jam ende i ri dhe flokët dhe prandaj i lyej se janë të thinjura shumë. Nëse është haram ti lyej me këna të zezë, atëherë a ka diçka  që nuk është haram? Allahu ju shpërbleftë e selamu alejkum ue rahmetullahi ue berkatuhu!

 

Përgjigje: Alejkum selam ue rahmetullahi ue berekatuhu!

Lyerja e flokëve me ngjyrë të zezë është haram.

Xhabir bin Abdullah ka thënë se kanë sjellë Ebi Kuhafete ditën e hapjes së Mekës ku koka dhe mjekra e tij ishte e zbardhur dhe Profeti – paqja dhe bekimi i Allahut qoftë me të! – i ka thënë: " Ndryshoji këto me ndonjë ngjyrë duke iu larguar të zezës." Muslimi, Ebu Daudi, Nesaiu.

Nëse e përzien të zezën me një ngjyrë tjetër nuk ka ndonjë problem.

Në hadith tregohet kërcënimi për atë që e lyen flokun me ngjyrë të zezë. Ai që e lyen flokun me ngjyrë të zezë kërkon të ndryshoj krijimin e Allahut".

Fetaua: Shejh Uthejmini – Allahu e mëshiroftë –. Vëllimi 11.

Allahu është i dijshëm.

Tomor Boriçi

Burimijetes.com

26.03.2009

 

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2021 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com

}); })(jQuery);