Të vërtetuarit e hyrjes së Ramazanit

. Posted in Agjerimi.

Pin It
  1. henareTË VËRTETUARIT E HYRJES SË RAMAZANIT

Vërtetimi i hyrjes së muajit të Ramazanit bëhet nëpërmjet shikimit të Hënës apo të plotësimit të muajit Shaban d.m.th, tridhjetë ditë të plota. Obligohet ai i cili e sheh Hënën apo paralajmërohet nga dikush tjetër i sigurt, që të fillojë agjërimin.

Thotë Pejgamberi alejhi selam: “Agjëroni me shikimin e Hënës dhe hani (përfundoni) me shikimin e saj. Nëse paralajmëron një musliman moshërritur, i mençur dhe i sigurt në lajmin e tij se e ka parë Hënën me sytë e tij, veprohet sipas lajmit të tij.

 

"70 çështje rreth agjërimit", El Uthejmin

Burimi i Jetës

09.05.2018

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2021 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com

}); })(jQuery);