Arritja e Ramazanit është mirësi e madhe

. Posted in Agjerimi.

Pin It
 
ramazanSezoni i adhurimit
-Arritja e Ramazanit eshte miresi e madhe-
 
Prej urtesise se Allahut te Lartesuar dhe meshires se Tij ndaj robeve te Tij eshte se Ai ka bere per ta sezone te hajrit (miresise) qe u perseriten atyre. E kjo, ne menyre qe ata te behen aktive ne bindjen ndaj Allahut te Lartesuar dhe t'u shtohen shperblimet ne to. 
 
E prej tyre -sezoneve- eshte "Muaji i Ramazanit në të cilin u shpall Kurani, që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra)’’. El-Bekare: 185
 
Prandaj une e nxise veten time dhe vellezerit e mi musliman qe ta shfrytezojne kete rast te volitshem me berjen e veprave te mira qe te afrojne tek Allahu i Lartesuar dhe me largimin nga mekatet. 
 
Une i paralajmeroje vellezerit e mi muslimane nga renia ne mekate ne kete muaj te begate, nga lenia e detyrave qe Allahu i Lartesuar i ka ngarkuar ata dhe nga berja e gjerave qe Allahu i Lartesuar ua ka ndaluar atyre. 
 
Po ashtu ua terheq verejtjen vellezerve tane -e ne veçanti te rinjve nga burrat dhe grate- nga bredhja lart e poshte neper tregje diten apo naten, porpos rasteve kur kjo eshte e nevojshme.
 
Lus Allahun e Lartmadheruar qe te na bej te gjitheve prej atyre qe e agjerojne kete muaj te begate dhe falen ne te (namazin e teravive) me besim e duke llogaritur shperblimin dhe te na shkruaj shperblimin (per kete)! Vertet, Ai eshte i Plotfuqishem per çdo gje!
 
Shejh Iben Uthejmini (Allahu e meshirofte!) ne "Fetaua Suval alal-Hatif"
Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2021 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com

}); })(jQuery);