7 SITUATA TË ZEMRËS

. Posted in ARTIKUJ.

Pin It

Shejh Ibën Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!) thotë:

“Zemrat përjetojnë situata të çuditshme:

1. Herë zemra është e lidhur me dynjanë, herë është e lidhur me diçka prej (gjërave të) dynjasë.

2. Herë është e lidhur me pasurinë, derisa ajo është synimi më madhor për të.

3. Herë është e lidhur me gratë, derisa ato janë synimi më madhor për të.

4. Herë është e lidhur me pallatet dhe shtëpitë, derisa këto janë synimi më i madh për të.

5. Herë është e lidhur me mjetet e udhëtimit dhe makinat, derisa ato janë synimi më madhor për të.

6. Herë është me Allahun e Lartësuar, gjithmonë është me Allahun e Lartësuar dhe është e lidhur me Të.

7. Dhe sheh se e gjithë dynjaja është vetëm (dhe thjesht) një mjet për adhurimin e Allahut dhe bindje ndaj Tij.

Prandaj përdore dynjanë për të realizuar el-ubudijen për Allahun e Lartësuar, sepse ajo (dynjaja) është krijuar për të dhe nuk e përdor dynjaja atë. Kjo është situata më e lartë.”

“Tefsiru el-Kurani el-Kerim”

Përktheu: Unejs Sheme

Burimi Jetes

16.01.2016

 

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2021 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com

}); })(jQuery);